Sommarscener

Kund: Landskrona stad
Uppdrag: Placemaking, Eventdesign
Foto: Whyland och Oskar Fäldt, Landskrona stad

Sommar i Landskrona var ett nytt evenemang där det under flera veckor skulle arrangeras små konserter på två olika platser: Rådhustorget och Slottsparken. På grund av pandemin var utmaningen att skapa säkra och tydliga avstånd för publiken där all publik var tvungen att sitta ner, samt att eventområdet hägnades in för att säkerställa antalet besökare.

 

Vårt uppdrag var att utifrån den grafisk identiteten som fanns designa och bygga två eventområden, samt att området på Rådhustorget pga sin centrala plats också skulle bli en mötesplats där man skulle vilja hänga övriga dagar när det inte arrangerades konserter. Alltså tvärnej till svarta tråkiga scener och bänkrader som bara skulle stå och se fula ut resten av tiden.

 

Vi tog fram ett koncept för scener, sittytor, personalkläder, skyltning, staket för avspärrning och övrigt visuellt på eventområdena. Idag finns eventstaketen kvar som staden använder återkommande till sina evenemang. Materialet som togs fram 2021 användes även till Sommar i Landskrona 2022.

Rådhustorget

Slottsparken